Kaip tik sutapo kad jo gimtadienis tą penktadienį buvo, tai išvis smagu! Atvažiavau vakare apie pusė dvylikos (na tolokai tas Angers visgi!), o ten pas jį bute pilna žmonių!!! O kas smagiausia, kad visi prancūzai! Nes čia, Lily, mes dažniausiai su erasmusais ir bendraujam, o su prancūzais tai daugiau tik fomalioj aplinkoj.. tai vat, žodžiu buvo labai smagu :) tie jo draugai toki faini, pamonė dar mane visokių naujų išsireiškimų, t.y. slengo, kurio nei kokioj paskaitoj neišmoksi:)
Kitą dieną, buvom aplankyt jo gimtojo miestelio, tėvus aplankėm, tada dar buvom vynuogių lauke, kur jo draugai ten vynuogėm kažką darė, nežinau kaip lietuviškai ta procedūra vadinas :p
tai vat, a la padėjom ten dirbt, bet realiai pasiteisinę, kad bijom ką nors sugadint nemokėdami - tik labai smagiai pastovėjom šalia ir paplepėjom :)
tada buvom pas to vynuogių lauko šeiminką. O jis priklauso devintai(!) šeimos kartai, kuri gamina vyną. Bet, ne šiaip sau, čia biologinis ir labai geras ir brangus, bei kurio nelabai kur nusipirksi nes jis tiekia tik garsiem restoranam ar šiaip dar kokiem užsakovam iš viso pasaulio. Tokių vyno gamintojų kaip jis Prancūzijoj tik apie 1%. Tai vat ir turi tikrą vyno rūsį (XIIa. senumo). Tai mes ir tą rūsį aplankėm.. ir prisiragavom visko, t.y. vyno :DD papasakojo jis mums viską, kaip vynas gaminamas, kodėl nuo komercinio vyno ryte galvą skauda ir panašiai.
Vakare kepėm su kitais dešreles pas jo kambarioko tėvus (kurie buvo išvažiavę aišku!).
Sekmadienį vakare buvom susitikę su drauge Dovile, kuri mokos Angers šiuo metu, tai buvo geras: sėdim bare ir girdim kažkas lietuviškai šneka! -Dar dvi lietuves, kurios mokosi Angers na aišku Dovilė jas pažinojo, bet geriausia, kad ir Pjeras vieną iš jų pažinojo!!! lietuvoj susipažinę, buvo :) ir atsitik tu man šitaip, būtent toj vietoj, tuo metu ateit! Tartum susitarę būtumėm. Siaubas koks pasaulis mažas :)
Angers
va čia tas darbas, kurį jie darė vynuogynam, prisegt šakytes, kad nesišakotų belekur, ir paskui uogos sirptų vienu metu visos
Aš su Pierro :)
No comments:
Post a Comment